O Plantaži   


       Plantaže lijeske nalaze se u okolici Donjeg Miholjca koji je smješten na zapadnom dijelu Osječko-baranjske županije.
       Manja plantaža, površine 2 ha, zasađena je po 1 ha 1990. godine i 1 ha 2000. godine, veća plantaža podignuta je u jesen 2008. godine na površini od 6 ha, na cjelokupnim površinama posađene su samo sorte Istarski dugi i Rimski okrugli u omjeru 75% - 25% u korist Istarskog dugog.
       Sam odabir sorti zasnovan je na prethodnom vlastitom iskustvu, a vezan je uz faktore kao što su: međusobno oprašivanje, otpornosti na bolesti, kvaliteta i veličina plodova, prinosi i daljnja prerada samoga lješnjaka.
        Kao uzgojni oblik odabran je grmolika vaza, prednosti ovog uzgojnog oblika je u tome što se jednostavno oblikuje i pomlađuje, brzo dolazi u rodnost, središte krošnje je također osvijetljeno, što u konačnici rezultira  većim urodom po jedinici površine.
        Cjelokupni nasadi zaštićeni su ogradom zbog divljači, koja je u stanju nanijeti ozbiljne štete, naročito u prvim godinama kada se mladice formiraju u odabrani uzgojni oblik.
       Također,  tu su i dubinski bunari kojima se koristi kod prskanja nasada zaštitnim sredstvima, a po potrebi i za navodnjavanje.
       Oko nasada nalaze se servisni putovi koji služe za prolaz strojeva i mehanizacije, na starijoj plantaži nalazi se i radna kuća čija je svrha skladištenje opreme i prostor za odmor radnika, naročito u zimskim mjesecima, kada je vrijeme rezidbe lijeske.